Pár kiló cseresznyeszedés után kötelező volt valami cseresznyés süti finomsággal előállni. Így született meg a gluténmentes kekszalapra halmozott csokipuding rummal és chia maggal túrbozva, jó sok cseresznyével fedve.
Hozzávalók:
Gluténmentes kekszalaphoz:
- 250g rizsliszt
- 62g eritrit
- 8g vaníliás cukor
- 125g margarin
- 5g útifűmaghéj
- 1 tojás
Csokimasszához:
- Pár szem csoki kocka
- Csoki pudingpor
- Cukor
- 250g főzőtejszín
- 250g víz
- Chia mag
A kekszalapunk elkészítéséhez minden hozzávalót bedobunk egy nagy tálba és elkezdjük szépen, türelmesen összemorzsolni. Mikor összeállt (kell hozzá egy kis türelem és kitartó kézimunka), átgyúrjuk szilikonos nyújtólapon, majd beledolgozzuk szilikonos tortaformába. Ha nincs, akkor rizsliszttel leszórt sütőpapíron gyúrjuk és nyújtsuk ki, majd helyezzük sütőpapírostól tepsibe.
Mehet is sülni 180 fokosra előmelegített sütőbe 20-25 percre. Amíg sül, készítsük el a csokimasszánkat. Éppen nem volt itthon semmilyen tej vagy növényi tej, viszont találtam főzőtejszínt, úgyhogy a pudingot tej helyett főzőtejszín és víz keverékében készítettem el. Feltettem forrni a főzőtejszín és víz keverékének felét, a másik felében elkevertem a pudingport és egy kis cukrot. A simára kevert pudingot hozzáöntöttem a forró keverékhez, dobtam bele pár kocka finom csokikát extraként, egy adag chia magot és és meglocsoltam egy kis rummal. Elvégre ha a rum illik a meggyhez (rumos meggy), akkor rokonával, a cseresznyével is jól kijöhetnek. Hagyjuk kihűlni, közben kivesszük a kekszalapunkat a sütőből és azt is hagyjuk hűlni. Addig megmossuk, félbevágjuk és kimagozzuk a cseresznyét. A kihűlt kekszalapra öntjük a csokis masszát, ráhelyezzük a cseresznye szemeket, egy picit hűtőbe tesszük, majd fogyasszuk jó étvággyal. :)
Utolsó kommentek