Nem vagyok nagyon sütimester, de alkalomadtán szeretek én is valami kis könnyű és gyors finomságot összedobni. Hétévégén szedtünk friss gyümölcsöket, úgyhogy a csemegézgetésen túl megmaradt eprek süti sorsra jutottak. Ennél egyszerűbb, de mégis finom, puha és omlós, már-már tortának kinéző tárgy talán nincs is.

Hozzávalók:
A glutén- és cukormentes piskótához:

  • 6 db tojás
  • 6 ek rizsliszt
  • 5 ek eritrit
  • 12g sütőpor (gluténmentes)

Tetejére:

  • Átlátszó tortabevonó
  • Friss eper

Elkészítés:
A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk, a sárgáját eritrittel habosra, a fehérjét pedig habbá verjük. A rizslisztet elkeverjük sütőporral, majd hozzáadjuk a tojássárgás keverékhez (ha túl sűrű, akkor egy pici víz is mehet hozzá), összekeverjük, majd finoman hozzáforgatjuk a fehérje habot.
Szilikonos tortaformába, vagy ha nincs akkor sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és kb 25 perc alatt 175 fokon készre sütjük. Amikor elkészült, hagyjuk kicsit hűlni, majd kiborítjuk a piskótát a formánkból. Közben megmossuk és kettévágjuk az epreket, a tortabevonót összekeverjük vízzel, kis cukorral és folyamatos kevergetés mellett felforraljuk (pontos adagok a tortabevonó tasak hátulján).
Amíg a felforralt tortabevonó hűl kicsit, felhelyezzük az elfelezett eperszemeket a piskótára, majd leöntjük a tortabevonóval és lehűtjük. 

Jó étvágyat! Fogyasszuk egészséggel! :)