A hét közepére egy nagyon egyszerűen és villámgyorsan elkészíthető fogást hoztam. Nem kell hozzá sok minden, csak pár szelet sertéskaraj, egy kis friss spenót, hagyma, bacon, tejföl és sajt. 5-10 perc alatt össze is tudjuk állítani, utána pedig már a sütő teszi dolgát. 

Hozzávalók:

  • 8-10 szelet sertéskaraj
  • Só, bors, olívaolaj, curry por vagy bármilyen fűszer amit szeretünk
  • 1 fej vöröshagyma
  • Bacon/feketeerdei sonka
  • Spenót
  • kb 300-400g tejföl
  • Reszelt sajt

Elkészítés:

A szeleteket bedörzsöljük egy kevés olívaolajjal, sóval, borssal, és az általunk kedvelt fűszerekkel, én most curry port használtam. Ráfektetjük a spenót és karikára vágott hagyma szeleteket, majd ráhajtuk a feketei erdei sonkát/bacont.

185 fokon előmelegített sütőben sütjük kb 15-20 percig, majd rákanalazzuk a tejfölt és tovább sütjük 10 percig, az idő leteltével megszórjuk reszelt sajttal és pár perc sütés után készen is vagyunk.

Nálunk barna rizs és saláta köret volt az egyszerűség és gyorsaság kedvéért.

Jó étvágyat! :)