Padlizsán hajók pikáns paradicsomos csirkeraguval töltve
2018. 12. 30. 20:21Kommentek (0)
A karácsonyi nagy lakmározások után, amikor már mindenkit kiráz a hideg egy újabb adag nehéz étel láttán, jól jön valami könnyű, ízletes, egyszerű de mutatós finomság. Én leginkább valami vegetáriánus kímélő ebédre vágytam, a férjem viszont szereti, ha mindenben akad egy kis hús, így születtek kompromisszumos megoldásként a pikáns paradicsomos csirkeraguval...
Édesburgonya ágyon sült édes chilis afrikai harcsa pirított zöldség kavalkáddal
2018. 12. 16. 20:19Kommentek (0)
Egy hosszabb kimaradás után végre újra sikerült időt szakítani a receptírásra és fotózásra. Mentségemre az elmúlt esküvői és nászutas időszak elfoglaltságait tudom felhozni. :) Így most már újdonsült férjemnek készítettem...
Spenótos gombával töltött csirke camembert takaróban, pikáns édesburgonyával, vöröslencsével tálalva
2018. 07. 29. 12:16Kommentek (0)
A fogás története, hogy vacsora vendéget vártunk és szerettem volna valami viszonylag könnyen, gyorsan elkészíthető fogást, ami nem túl megterhelő a pocaknak (lévén vacsora), de mégis picit különlegesebb egy mindennapos...
Bacon tekercses dobverők vele sült zöldségekkel, salátával
2018. 07. 17. 16:31Kommentek (0)
A recept nagyon gyorsan, futtában alakult ki. Balatonon pancsolós napok utáni hazaút, esti bevásárlás, rohanás.. Gyors mit süssünk ötlet, amivel nem kell sokat pepecselni, csak seperc alatt összedobni, de a végén...
Húsos töltött cukkini gazdagon, ízesen
2018. 07. 04. 17:59Kommentek (0)
Tavasszal és nyáron a friss, zsenge cukkini továbbra is az egyik nagy favorit nálam. A legutóbbi diétás, könnyed cukkinis zöldség spagetti után jöjjön egy fokkal laktatóbb recept. Jó húsos, fűszeres, ízes keverékkel...
Szaftos rakott krumpli édesburgonyából - Próbáltad már?
2018. 06. 23. 13:55Kommentek (0)
Az egyik legegyszerűbb, klasszikus, bármikor bevethető étel a rakott krumpli. Szinte mindenki kedveli, készíti, jó étvággyal eszi. Létezik sok verziója és talán mindenki kicsit másképp szereti. Én nagyon szeretem a...
Friss, pikáns sárga rókagombás fusilli csirkemell csíkokkal
2018. 06. 19. 21:00Kommentek (0)
Hétvégén a csodálatos Erdélyben jártunk és hazafelé a Királyhágó környékén útszéli árusoktól gyönyörű friss sárga rókagombát vettünk.. viszont most nem Erdélyi módra, gombapaprikás puliszkával készült...
Sárgadinnyés édes-savanyú karaj baconbe csavart spárgával
2018. 06. 08. 09:51Kommentek (0)
Itt van a nyár! Érkezik a dinnyeszezon! :) Így most a főételből sem maradhatott ki egy szép kis sárgadinnye, amit almaecettel, mézzel, fokhagymával és pár további egyszerű hozzávalóval kombinálva isteni...
Szezámmagos kéregben sült tonhal steak spenóttal, avokádó-mangó salátával
2018. 05. 31. 15:51Kommentek (0)
Életem egyik legjobb fogását tavaly ettem a lenyűgöző portugál Azori-szigetek fővárosában, Ponta Delgada-ban. A portugálok egyik kedvenc fogása a tonhal, amit frissen fognak és helyi specialitásként szezámmagos kéregben...
Ínyenc Pad Thai, marhahúsosan zöldségesen
2018. 05. 28. 19:04Kommentek (2)
Nagyon szeretem az ázsiai konyhát, az egyszerű és mégis sokféleségét, a fűszeres ízrobbanásokat, a változatos hozzávalók kavalkádját. A Pad Thai különösen nagy kedvencem, a legutóbbi thaiföldi utazás során minden...
Utolsó kommentek