A recept nagyon gyorsan, futtában alakult ki. Balatonon pancsolós napok utáni hazaút, esti bevásárlás, rohanás.. Gyors mit süssünk ötlet, amivel nem kell sokat pepecselni, csak seperc alatt összedobni, de a végén mégis egy tartalmas, egészséges és finom fogást kapunk. Így repült a bevásárló kosárba egy tálca csirkecomb, bacon és különböző friss zöldség, gomba válogatás.
Természetesen a baconos, húsos fogás mellé a vele sült zöldségeken kívül készült egy szép nagy adag friss saláta is. A forró, fűszeres fogásokhoz kiválóan illik a friss, hideg saláta, arról nem is beszélve, hogy a zöldségek elengedhetlen részei a napi étkezésnek és támogatják az emésztést.
Hozzávalók:
- Kb 900-1000 dkg csirkecomb
- Olívaolaj, kókuszolaj
- Bacon
- Újburgonya
- Lilahagyma
- Fokhagyma
- Paradicsom
- Csiperke gomba
- Fűszerek (bármi amit szeretünk): én arab fűszerkeveréket (7 Spices) használtam
- Fokhagymasó
Salátához:
- Lollo saláta
- Rukkola
- Bébispenót
- Lilahagyma
- Paradicsom
- Balzsamecet (gránátalmás)
Elkészítés:
A dobverőket szépen megmossuk, megszárítjuk majd befűszerezzük. Én épp mostanában kaptam egy különleges arab fűszerkeveréket és mindenképp szerettem volna kipróbálni. A végeredmény igazán finom lett, úgyhogy ha valaki kísérletező kedvében van, megpróbálhat hasonló ízesítést alkotni. Fűszerkeverékem a következőket tartalmazza: 2 ek fekete bors, 2 ek paprika, 2 ek kömény, 1 ek koriander, 1 ek szegfűszeg, 1 ek szerencsendió, 1 ek fahéj és 1/2 ek őrölt kardamom. Miután bekentünk olívaolajjal és fűszerekkel a combokat, hagyjuk kicsit állni, addig előkészítjük a zöldségeket. Az újburgonyát csak megmossuk, pucolni nem kell. Hagymákat, paradicsomot nagyobb szeletekre vágjuk, gombát pucoljuk és akár egészben, vagy félbe vágva fogjuk a tepsibe dobni. A dobverőket egy-egy baconbe csavarjuk, majd kókuszolajjal kikent tepsibe helyezzük. Rádobjuk az újburgonyát, megszórjuk petrezselyemmel (nálam ez elmaradt, mert elfejetettem petrezselmyet venni.. ) majd meglocsoljuk egy kis olívaolajjal. Jöhetnek a további zöldségek, paradicsom, lilahagyma, fokhagyma, újhagyma.. bármi.. és a végére a gombák. Tetejét megszórjuk fokhagymasóval, még egy kis fűszerkeverékkel és locsoljuk olívaolajjal. Lefedjük és mehet is be 185 fokos előmelegített sütőbe kb 50-60 percre.
Készítés képekben:
Közben elkészítjük a salátát, meglocsoljuk balzsamecettel.. nekem még mindig a gránátalmás a legnagyobb kedvenc és hűtőbe tesszük. Miután minden megsült, tálaljuk, elcsodálozunk a szép színeken és jó ízzel fogyasszuk. :)
Jó étvágyat!
Utolsó kommentek