Éljen, itt a hosszú hétvége! Jöhetnek a hosszú és lusta reggelik, mi lenne ha picit feldobnánk a napkezdést ennek örömére! :)

Egy jó sonkás tojásos reggeli, rántotta, vagy tükörtojás kiváló kezdése a napnak, tápláló és finom. A húsvét már rég mögöttünk van, remélhetőleg már újra kívánjuk ezeket a finomságokat. :) Gondoltam a szoksásos tojásos ételek elkészítésébe vigyünk egy kis csavart és kapjuk elő a muffin sütőformánkat.

Nem lesz túl sok mindenre szükségünk, csupán:

  • Tojás
  • Sonka (bacon/füstölt-főtt sonka/combsonka/pulykasonka stb)
  • (Koktél)paradicsom
  • Sajt (elhagyható)
  • Fűszerek

Amennyiben hagyományos muffinsütőnk van, akkor mélyedéseit olajozzuk, vagy kenjük ki kókuszolajjal/zsírral/vajjal, egyéni ízlés szerint. A szilikonos muffinsütő, amilyen az enyém is nem igényel semmilyen kenést. Helyezzük szépen egyesével a mélyedésekben a sonkánkat, majd egyszerűen csak üssük rá a tojást, vigyázva hogy a sárgája épségben maradjon. Én bedobtam mindegyik tojáska mellé egy fél koktélparadicsomot, de lehet még hagymával, paprikával is fokozni az ízt és kinézetet. A tetejére tettem egy kis reszelt sajtot (anélkül is finom), emiatt nem látszik a fotón milyen szépen sárgállik a tojássárga és a kis paradicsom a muffinunk közepén. A végén szórtam rá egy kis zöldfűszert és cayanne borsot a pikánsabb íz kedvéért. Só nem szükséges, ha a sonkánk is sós egy picit, mert nagyon jól átveszi az ízét. 

Jó étvágyat! :) 

sonka tojás sonkás tojás muffin reggeli hosszú hétvége finom gyors egyszerű