Buddha-tál koktélrákkal: laktató és egészséges fitt finomság

 
Húha, nagyon meleg van, tombol a nyár és egyáltalán nem kívánjuk a nehéz ételeket. Minél egyszerűbb, minél frissebb és finomabb, annál nyerőbb. Úgyhogy törekszem egy pár húsmentes, könnyed fogásokkal teli napra. Így jutott eszembe az "isteni" Buddha-tál ötlete. Aminek lényege, hogy mindenféle egészséges, sokszínű finomság kerüljön egy nagy tálba,...
A bejegyzés folytatódik »
 

Spenótos gombával töltött csirke camembert takaróban, pikáns édesburgonyával, vöröslencsével tálalva

A fogás története, hogy vacsora vendéget vártunk és szerettem volna valami viszonylag könnyen, gyorsan elkészíthető fogást, ami nem túl megterhelő a pocaknak (lévén vacsora), de mégis picit különlegesebb egy mindennapos...
A bejegyzés folytatódik »
 

Húsos töltött cukkini gazdagon, ízesen

Tavasszal és nyáron a friss, zsenge cukkini továbbra is az egyik nagy favorit nálam. A legutóbbi diétás, könnyed cukkinis zöldség spagetti után jöjjön egy fokkal laktatóbb recept. Jó húsos, fűszeres, ízes keverékkel...
A bejegyzés folytatódik »
 

Színes zöldség spagetti garnélával

Imádom a spagettit. Legszebb álmaimban végtelen mennyiséget ehetek belőle mindenféle következmény nélkül. Néha az álmok valóra válnak..  Íme a spagettit, amiből bármennyit ehetünk, mégsem hízunk, sőt inkább...
A bejegyzés folytatódik »
 

Tepsis karaj vele sült zöldségekkel

Esős, borongós, álmos idő van. Előfordulhat, hogy nagyon nincs kedvünk főzni, de annál inkább ennénk valami finomat. Legjobb megoldás ilyen esetekre előmelegíteni a sütőt és bedobni egy alaposan befűszerezett húst, rászórni...
A bejegyzés folytatódik »
 

Szaftos rakott krumpli édesburgonyából - Próbáltad már?

Az egyik legegyszerűbb,  klasszikus, bármikor bevethető étel a rakott krumpli. Szinte mindenki kedveli, készíti, jó étvággyal eszi. Létezik sok verziója és talán mindenki kicsit másképp szereti. Én nagyon szeretem a...
A bejegyzés folytatódik »
 

Friss, pikáns sárga rókagombás fusilli csirkemell csíkokkal

Hétvégén a csodálatos Erdélyben jártunk és hazafelé a Királyhágó környékén útszéli árusoktól gyönyörű friss sárga rókagombát vettünk.. viszont most nem Erdélyi módra, gombapaprikás puliszkával készült...
A bejegyzés folytatódik »
 

Sárgadinnyés édes-savanyú karaj baconbe csavart spárgával

Itt van a nyár!  Érkezik a dinnyeszezon! :) Így most a főételből sem maradhatott ki egy szép kis sárgadinnye, amit almaecettel, mézzel, fokhagymával és pár további egyszerű hozzávalóval kombinálva isteni...
A bejegyzés folytatódik »
 

Szezámmagos kéregben sült tonhal steak spenóttal, avokádó-mangó salátával

Életem egyik legjobb fogását tavaly ettem a lenyűgöző portugál Azori-szigetek fővárosában, Ponta Delgada-ban. A portugálok egyik kedvenc fogása a tonhal, amit frissen fognak és helyi specialitásként szezámmagos kéregben...
A bejegyzés folytatódik »
 

Ínyenc Pad Thai, marhahúsosan zöldségesen

Nagyon szeretem az ázsiai konyhát, az egyszerű és mégis sokféleségét, a fűszeres ízrobbanásokat, a változatos hozzávalók kavalkádját. A Pad Thai különösen nagy kedvencem, a legutóbbi thaiföldi utazás során minden...
A bejegyzés folytatódik »
«
123

termeszetesboldogsag

blogavatar

Természetes Boldogság, avagy Természet és Boldogság. :) Mindkettő megállja a helyét a blog célját tekintve. Szeretnék megosztani a kedves olvasókkal olyan egyszerű és gyorsan elkészíthető természetes, élvezetes ételeket, amelyek hozzájárulnak a mindennapi boldogságunkhoz és egészségünkhöz. Az igazán jó étel az élet maga, minél több finom és különleges ízzel fűszerezzük az étkezésünk, annál több élménnyel és élvezettel gazdagítjuk az életünk. Az ételek mellett szeretnék a természetnek, kirándulásoknak és utazásoknak is egy kis helyet adni, hiszen az étkezésen túl is gyönyörű a világ.

Facebook

Utolsó kommentek