Pikáns ázsiai húsgolyók

 
Odavagyok az ázsiai ételekért, nagyon szeretem a fűszerek, az édes, sós és csípős ízek kavalkádját. Úgyhogy ezen a hétvégén is készült egy kis ázsai finomság egyszerűen és jóízűen. Pikáns húsgombócok sűrű szósszal, köretként kölessel és pennével amit gazdagítottunk lilahagymával, répával és zöldfűszerekkel. Igazából a köret teljesen...
A bejegyzés folytatódik »
 

Afrikai harcsa vele sült fűszeres céklával

Vitamindús, könnyed, mégis laktató, gyors és nagyon finom ebédre vágyóknak szuper tipp! Felejtsük el egy napra a húst, tésztát, rizst és dobáljunk be egy tepsibe egy kevés újburgonyát, egy szép nagy halacskát és jó sok céklát,...
A bejegyzés folytatódik »
 

Színes zöldség spagetti garnélával

Imádom a spagettit. Legszebb álmaimban végtelen mennyiséget ehetek belőle mindenféle következmény nélkül. Néha az álmok valóra válnak..  Íme a spagettit, amiből bármennyit ehetünk, mégsem hízunk, sőt inkább...
A bejegyzés folytatódik »
 

Szaftos rakott krumpli édesburgonyából - Próbáltad már?

Az egyik legegyszerűbb,  klasszikus, bármikor bevethető étel a rakott krumpli. Szinte mindenki kedveli, készíti, jó étvággyal eszi. Létezik sok verziója és talán mindenki kicsit másképp szereti. Én nagyon szeretem a...
A bejegyzés folytatódik »
 

Friss, pikáns sárga rókagombás fusilli csirkemell csíkokkal

Hétvégén a csodálatos Erdélyben jártunk és hazafelé a Királyhágó környékén útszéli árusoktól gyönyörű friss sárga rókagombát vettünk.. viszont most nem Erdélyi módra, gombapaprikás puliszkával készült...
A bejegyzés folytatódik »
 

Ínyenc Pad Thai, marhahúsosan zöldségesen

Nagyon szeretem az ázsiai konyhát, az egyszerű és mégis sokféleségét, a fűszeres ízrobbanásokat, a változatos hozzávalók kavalkádját. A Pad Thai különösen nagy kedvencem, a legutóbbi thaiföldi utazás során minden...
A bejegyzés folytatódik »
 

Frissítő, hideg epres gazpacho

A jó kis gazpacho, a hideg a spanyol kánikula leves, nem hiába a kedvenc levese déli barátainknak. Frissítő, zamatos, tele van vitaminnal és rosttal, ráadásul főzni sem kell. Csupán pár szempillantás alatt összeturmixolni...
A bejegyzés folytatódik »
 

Rukkolás mozzarellával és fenyőmaggal töltött, baconbe göngyölt malaccomb szeletek pirított fokhagymás gombával

Húúha!! Hoztam egy olyan bombasztikusan finom receptet, aminek már csak a gondolatától is összefut a nyál a szánkban. Egy igazi malacos férfi eledel kicsit nőiesen könnyebbé téve rukkolával és gombával. Mivel a...
A bejegyzés folytatódik »
 

Paradicsomos bazsalikomos karaj szeletek vöröslencsével bolondítva

Beköszöntött egy kis friss tavaszi, hűvösebb idő, gondoltam készítek hozzá egy husis paradicsomos melegséget, jó sok tápláló és finom vöröslencsével. A vöröslencse az egyik kedvenc köretem, mert amellett, hogy nagyon egyszerű,...
A bejegyzés folytatódik »
 

Fűszeres, friss céklaleves almával és curryvel

Szerettem volna valami nagyon vitamindús, finom és gyors levest. Tavasszal  jól csúsznak a friss hozzávalóból készült levesek, hiszen ilyenkor kevésbé kívánjuk a bonyolult fogásokat és nehéz ételeket. A céklalevesünk...
A bejegyzés folytatódik »
«
12

termeszetesboldogsag

blogavatar

Természetes Boldogság, avagy Természet és Boldogság. :) Mindkettő megállja a helyét a blog célját tekintve. Szeretnék megosztani a kedves olvasókkal olyan egyszerű és gyorsan elkészíthető természetes, élvezetes ételeket, amelyek hozzájárulnak a mindennapi boldogságunkhoz és egészségünkhöz. Az igazán jó étel az élet maga, minél több finom és különleges ízzel fűszerezzük az étkezésünk, annál több élménnyel és élvezettel gazdagítjuk az életünk. Az ételek mellett szeretnék a természetnek, kirándulásoknak és utazásoknak is egy kis helyet adni, hiszen az étkezésen túl is gyönyörű a világ.

Facebook

Utolsó kommentek