Spenótos gombával töltött csirke camembert takaróban, pikáns édesburgonyával, vöröslencsével tálalva

 
A fogás története, hogy vacsora vendéget vártunk és szerettem volna valami viszonylag könnyen, gyorsan elkészíthető fogást, ami nem túl megterhelő a pocaknak (lévén vacsora), de mégis picit különlegesebb egy mindennapos csirke-rizs kombinációnál.  Így jött a kicsit felturbózott csirke ötlete, megtöltve ízes, fűszeres spenótta és gombával, jól betakargatva...
A bejegyzés folytatódik »
 

Bacon tekercses dobverők vele sült zöldségekkel, salátával

A recept nagyon gyorsan, futtában alakult ki. Balatonon pancsolós napok utáni hazaút, esti bevásárlás, rohanás..  Gyors mit süssünk ötlet, amivel nem kell sokat pepecselni, csak seperc alatt összedobni, de a végén...
A bejegyzés folytatódik »
 

Húsos töltött cukkini gazdagon, ízesen

Tavasszal és nyáron a friss, zsenge cukkini továbbra is az egyik nagy favorit nálam. A legutóbbi diétás, könnyed cukkinis zöldség spagetti után jöjjön egy fokkal laktatóbb recept. Jó húsos, fűszeres, ízes keverékkel...
A bejegyzés folytatódik »
 

Szaftos rakott krumpli édesburgonyából - Próbáltad már?

Az egyik legegyszerűbb,  klasszikus, bármikor bevethető étel a rakott krumpli. Szinte mindenki kedveli, készíti, jó étvággyal eszi. Létezik sok verziója és talán mindenki kicsit másképp szereti. Én nagyon szeretem a...
A bejegyzés folytatódik »
 

Friss, pikáns sárga rókagombás fusilli csirkemell csíkokkal

Hétvégén a csodálatos Erdélyben jártunk és hazafelé a Királyhágó környékén útszéli árusoktól gyönyörű friss sárga rókagombát vettünk.. viszont most nem Erdélyi módra, gombapaprikás puliszkával készült...
A bejegyzés folytatódik »
 

Sárgadinnyés édes-savanyú karaj baconbe csavart spárgával

Itt van a nyár!  Érkezik a dinnyeszezon! :) Így most a főételből sem maradhatott ki egy szép kis sárgadinnye, amit almaecettel, mézzel, fokhagymával és pár további egyszerű hozzávalóval kombinálva isteni...
A bejegyzés folytatódik »
 

Szezámmagos kéregben sült tonhal steak spenóttal, avokádó-mangó salátával

Életem egyik legjobb fogását tavaly ettem a lenyűgöző portugál Azori-szigetek fővárosában, Ponta Delgada-ban. A portugálok egyik kedvenc fogása a tonhal, amit frissen fognak és helyi specialitásként szezámmagos kéregben...
A bejegyzés folytatódik »
 

Ínyenc Pad Thai, marhahúsosan zöldségesen

Nagyon szeretem az ázsiai konyhát, az egyszerű és mégis sokféleségét, a fűszeres ízrobbanásokat, a változatos hozzávalók kavalkádját. A Pad Thai különösen nagy kedvencem, a legutóbbi thaiföldi utazás során minden...
A bejegyzés folytatódik »
 

Frissítő, hideg epres gazpacho

A jó kis gazpacho, a hideg a spanyol kánikula leves, nem hiába a kedvenc levese déli barátainknak. Frissítő, zamatos, tele van vitaminnal és rosttal, ráadásul főzni sem kell. Csupán pár szempillantás alatt összeturmixolni...
A bejegyzés folytatódik »
 

Rumos, csokis cseresznyecsoda kekszalapon

Pár kiló cseresznyeszedés után kötelező volt valami cseresznyés süti finomsággal előállni. Így született meg a gluténmentes kekszalapra halmozott csokipuding rummal és chia maggal túrbozva, jó sok cseresznyével fedve. Hozzávalók: Gluténmentes...
A bejegyzés folytatódik »
«
123

termeszetesboldogsag

blogavatar

Természetes Boldogság, avagy Természet és Boldogság. :) Mindkettő megállja a helyét a blog célját tekintve. Szeretnék megosztani a kedves olvasókkal olyan egyszerű és gyorsan elkészíthető természetes, élvezetes ételeket, amelyek hozzájárulnak a mindennapi boldogságunkhoz és egészségünkhöz. Az igazán jó étel az élet maga, minél több finom és különleges ízzel fűszerezzük az étkezésünk, annál több élménnyel és élvezettel gazdagítjuk az életünk. Az ételek mellett szeretnék a természetnek, kirándulásoknak és utazásoknak is egy kis helyet adni, hiszen az étkezésen túl is gyönyörű a világ.

Facebook

Utolsó kommentek