Esős, borongós, álmos idő van. Előfordulhat, hogy nagyon nincs kedvünk főzni, de annál inkább ennénk valami finomat. Legjobb megoldás ilyen esetekre előmelegíteni a sütőt és bedobni egy alaposan befűszerezett húst, rászórni random zöldségeket, jól meglocsolni fűszeres olívaolajjal és hagyni, hogy a sütő tegye a saját kis csodáját a mi beavatkozásunk nélkül. Így készült egy fűszeres, húsos és zöldséges finomság körülbelül 10 perces nettó befektetett munkával.

Lássuk mi történt ez a 10 perc alatt.

Hozzávalók (4 személyre):

  • 60-70 dkg szép karaj szelet
  • Újburgonya
  • Lilahagyma, újhagyma, fokhagyma
  • Cukkini
  • Mozzarella
  • Fűszerek: só, bors, cayanne bors, nápolyi fűszerkeverék
  • Friss kakukkfű, rozmaring
  • Olívaolaj

Elkészítés:

A karaj szeletek jól befűszerezzük, só, bors, cayanne borssal, vagy bármi olyan fűszerkeverékkel amit szeretünk, én nápolyi fűszerkeveréket is használtam, és bedörzsöltem olívaolajjal. Egy tepsit kikenünk vajjal, az aljára sorakoztatjuk a husikat, majd jöhetnek rá a zöldségek. Dobáltam rá újkrumplit, azt is megszórtam fűszerkeverékkkel, locsoltam olívaolajjal, majd lilalahagyma, újhagyma és fokhagyma szeletek, darabolt paradicsom és a tetejére cukkini karikák.

Az egészet még egyszer megszórtam fűszerrel, locsoltam olívaolajjal, majd a cukkini tetejére mozzarellát csipkedtem. Alufóliával lefedve 185 fokon sütöttem kb 50-60 percig, majd fóliát levéve pár percet pirítottam 190 fokon. Túl sok befektetett energiát nem igényel, cserébe istenien illatozik és nagyon finom. :)

Jó étvágyat! :)