Esős, borongós, álmos idő van. Előfordulhat, hogy nagyon nincs kedvünk főzni, de annál inkább ennénk valami finomat. Legjobb megoldás ilyen esetekre előmelegíteni a sütőt és bedobni egy alaposan befűszerezett húst, rászórni random zöldségeket, jól meglocsolni fűszeres olívaolajjal és hagyni, hogy a sütő tegye a saját kis csodáját a mi beavatkozásunk nélkül. Így készült egy fűszeres, húsos és zöldséges finomság körülbelül 10 perces nettó befektetett munkával.
Lássuk mi történt ez a 10 perc alatt.
Hozzávalók (4 személyre):
- 60-70 dkg szép karaj szelet
- Újburgonya
- Lilahagyma, újhagyma, fokhagyma
- Cukkini
- Mozzarella
- Fűszerek: só, bors, cayanne bors, nápolyi fűszerkeverék
- Friss kakukkfű, rozmaring
- Olívaolaj
Elkészítés:
A karaj szeletek jól befűszerezzük, só, bors, cayanne borssal, vagy bármi olyan fűszerkeverékkel amit szeretünk, én nápolyi fűszerkeveréket is használtam, és bedörzsöltem olívaolajjal. Egy tepsit kikenünk vajjal, az aljára sorakoztatjuk a husikat, majd jöhetnek rá a zöldségek. Dobáltam rá újkrumplit, azt is megszórtam fűszerkeverékkkel, locsoltam olívaolajjal, majd lilalahagyma, újhagyma és fokhagyma szeletek, darabolt paradicsom és a tetejére cukkini karikák.
Az egészet még egyszer megszórtam fűszerrel, locsoltam olívaolajjal, majd a cukkini tetejére mozzarellát csipkedtem. Alufóliával lefedve 185 fokon sütöttem kb 50-60 percig, majd fóliát levéve pár percet pirítottam 190 fokon. Túl sok befektetett energiát nem igényel, cserébe istenien illatozik és nagyon finom. :)
Jó étvágyat! :)
Utolsó kommentek