Imádom a spagettit. Legszebb álmaimban végtelen mennyiséget ehetek belőle mindenféle következmény nélkül. Néha az álmok valóra válnak..  Íme a spagettit, amiből bármennyit ehetünk, mégsem hízunk, sőt inkább egyre egészségesebbek leszünk! :) 

Nincs hozzá túl sok mindenre szükségünk, csak sárgarépára és egy-két friss cukkinire. A zsenge cukkini a nyár egyik legjobb dolga a hideg fröccs, fagyi és dinnye után.. Tudni kell róla, hogy alig van benne szénhidrát, energiaszegény, viszont rostokban és vitaminokban nagyon gazdag. Bővelkedik B-, C-vitaminokban, magas a magnézium, kálcium, vas, cink, réz és mangán tartalma. Ráadásul gyulladáscsökkentő,  egyensúlyban tartja a vízháztartást és serkenti az emésztést.

Hozzávalók:

  • 2 kis zsenge cukkini
  • 1 nagy sárgarépa
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1-2 szál újhagyma
  • Koktélparadicsom
  • Olívaolaj
  • Garnélarák
  • Bacon/bármilyen sonka
  • Szezámmag
  • Szójaszósz
  • Só, bors, majoranna

Elkészítés:

Nemrég vettem egy zöldség spirálozót (kb 1000-2000 Ft körül kapható), azóta nem tudom megunni a zöldség spagetti készítést. Fantasztikus kis szerkezet. Szóval zöldség spirálozó segítségével spagettiesítjük a cukkini és sárgarépánkat.

Feldaraboljuk a sonkát, újhagymát, fokhagymát és előkészítjük a koktélparadicsomokat félbe vágva. Felhevített olívaolajra dobjuk a garnélákat, pár percig pirítjuk, majd hozzáadjuk pirulni a sonkát is. Jöhet az apróra vágott újhagyma és paszírozott fokhagyma is, majd szépen hozzákeverjük a spagettit, rádobáljuk a felezett koktélparadicsomokat, picit olívaolajat öntünk a tetejére és fűszerezzük. Jól összeforgatjuk, hagyjuk pirulni-főni, majd megszórjuk szezámmaggal, locsoljuk szójaszósszal és pár perc főzés után tálaljuk is. Fogyasszuk egészséggel. 

Jó étvágyat! :)