Elkezdett végre érni az eper, úgyhogy lehet kombinálni mindenféle finomsággal. Azt mindenki tudja, hogy az eper bazsalikommal nagyszerű párosítás, no de azt tudtátok-e, hogy az eper bébispenóttal is kiválóan megállja a helyét? Mi történik ha mindezeket megbolondítjuk egy kis rosé borral, mandulatejjel és vaníliával? Egy isteni 10 perces leves! :)

Hozzávalók:

  • 200g eper
  • 50g bébispenót
  • 5 dl mandulatej/risztej
  • 1 pohár natúr joghurt (laktózmentes)
  • 1 vaníliarúd
  • 1 dl rosé bor
  • 3-4 ek eritrit
  • Friss bazsalikom

Elkészítés:

Az epret megmossuk, feltesszük főni a mandulatejjel. Hozzáadjuk a bébispenótokat és egy rúd vaníliából kikaparjuk a belsejét, majd a rúddal együtt a levesbe dobjuk. Főzzük pár percet, majd beledobjuk a friss bazsalikom leveleket és botmixerrel összeturmixoljuk. Felöntjük 1 dl roséval, hozzáadunk 3-4 evőkanál eritritet vagy cukrot, beleöntünk egy pohár natúr joghurtot, kóstolgatjuk, ha szükséges még adunk hozzá bazsalikomot és édesítőt, majd újra turmixoljuk és felforraljuk. Fogyasszuk melegen, vagy lehűtve hidegen frissítőként, mindenhogy finom! 

Jó étvágyat! :)