Vitamindús, könnyed, mégis laktató, gyors és nagyon finom ebédre vágyóknak szuper tipp! Felejtsük el egy napra a húst, tésztát, rizst és dobáljunk be egy tepsibe egy kevés újburgonyát, egy szép nagy halacskát és jó sok céklát, szórjuk meg fűszerekkel, locsoljuk olívaolajjal, egy kis mézzel és citrommal.

Ez az első alkalom, hogy sült céklát készítettem és őszintén mondom, felülmúlta a várakozásokat. Remek választás kicsit pikánsan fűszerezve, a halacska alá pakolva, jól megsütve. Ráadásul a cékla igazi vitaminbomba, tele van antioxidánsokkal, ásványi anyagokkal, gyulladáscsökkentő, méregtelenítő, zsírégető és immunrendszer turbózó csodaszer. 

Hozzávalók:

  • 2 szép afrika harcsa filé (kb 80 dkg)
  • 2 db cékla
  • Újburgonya
  • Fokhagyma
  • Fűszerek:  hal fűszerkeverék (vagy ízlés szerinti ízesítés)
  • Céklához: fokhagymasó, bors, cayanne bors, oregánó, méz, egy citrom leve
  • Saláta

Elkészítés:

Igazából pikk-pakk össze tudjuk dobni az egészet. A harcsákat bekenjük olívaolajjal és beledörzsöljük a fűszerekkel. A céklát karikázzuk, az újburgonyát felbe vágjuk. Egy tepsit sütőpapírral borítunk, beledobjuk a felkarikázott céklát és alaposan megszórjuk a fűszerekkel, locsoljuk mézzel, citromlével és egy kis olívaolajjal. Ráfektetjük a harcsát és köré dobáljuk az újburgonyát, fokhagymát vagy bármit amit szeretnénk még hozzáadni. Lelocsojuk az egészet még egy kis olívaolajjal, majd alufólival fedbe 190 fokos előmelegített sütőbe mehet 35-40 percre. A sütés végén eltávolítjuk a fóliát és tovább pirítjuk még egy 5-10 percig 190-200 fokon, amíg a cékla is megpuhul és a harcsa teteje kicsit pirul. Tálaljuk salátával és fogyasszuk jóízűen. 

Képek a készítésről:

Jó étvágyat! :)